27 Апр. 2024

Вие сте тук

Комисия ще проверява чистотата на плажовете в Бургаско

28.05.2013

Специална комисия от днес ще контролира водно-спасителната дейност и безопасността на плажовете. Тя е назначена със заповед на Областния управител, а в състава й влизат представители на Областна администрация, Морска администрация, Регионалната здравна инспекция, ОД на МВР, представители на морските общини, БЧК, съобщиха от областна администрация.


С приемането на новия Закон за туризма Областните управители, на чиято територия се намират плажове, се задължават да назначат постоянно действаща комисия. Всяка година между април-октомври те ще предоставят на министъра на регионалното развитие и благоустройството месечни справки относно общото състояние на морските плажове и резултатите от извършените проверки. След изготвяне на мотивирано предложение от страна на комисията, ежегодно областните управители ще определят със своя заповед забранените и разрешените за къпане плажове.


"До момента имахме право да проверяваме единствено плажовете, които се отдават по наем от Областния управител. Това създаваше значителни проблеми. Със сформирането на тази комисия и възможността да бъдат обхванати всички морски плажове на територията на областта се гарантира по-качествен контрол, оперативност и възможност за незабавна реакция, в случаи на необходимост", коментира Атанас Терзиев, заместник-областен управител.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed