18 Апр. 2024

Вие сте тук

Кометите се връщат по Черноморието

28.05.2013

По четири курса дневно ще извършват "комети" от Бургас. Услугата "бърз морски превоз", която не е предлагана в крайморския град повече от 15 години, ще започне да действа от 1 юни. Първоначалният график е за всекидневни курсове. Това съобщиха от общината.


"Кометите" ще превозват туристи от Бургас до Созопол и до Несебър при цена 12 лева в едната посока, а за деца цената ще бъде 10 лева. Придвижването до двата града ще става в рамките на 30 минути. В Созопол "кометите" ще акостират до Стария град - на рибарското пристанище.


Бързите корабчета ще отплават от Седмо корабно място на пристанище "Бургас", а билетите ще се продават на входа на пристанището. Билетите ще се ползват и като пропуск за влизане в пристанището. Всяка "комета" разполага със 127 места за пътници. За големи туристически групи ще бъдат предвидени и съответни намаления в цената на билетите. След обособяването на изграждащата се в момента Морска гара "кометите" ще тръгват оттам. Това обаче ще стане след края на активния летен сезон.


В случай че прогнозите за бързо изграждане на гарата се осъществят в срок, новият кей за "кометите" може да бъде открит още в края на август.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed