24 Апр. 2024

Вие сте тук

Колко мухи може да има в тоалетната?

22.02.2013

Колко броя мухи може да има в една тоалетна, каква да бъде миризмата и други фундаментални въпроси са регламентирани в заповед, издадена вчера от здравното министерство на Китай, съобщи РИА Новости.

 

Според документа на един квадратен метър от тоалетната броят на мухите не бива да превишава 3, а в тоалетните на различните учреждения  - не повече от 1. Ако приемем, че размерът на една кабинка е два квадратни метра, това означава, че в най-сериозния момент ще чувате жуженето на 6 мухи около вас. 

 

 Борбата с мухите тръгна от китайската столица, където миналата година за пръв път постановиха, че в броят на мухите в тоалетните не бива да превишава 2  на кв.м. Това обаче не подобрило радикално чистотата на тоалетните, посочва изданието.

 

Сега в борбата за чистота се включва и здравното министерство, което възнамерява да се пребори с лошата хигиена и миризмата в тоалетните, както и да увеличи броят на кабинките в дамските тоалетни. Според новите разпоредби съотношението на дамски и мъжки кабинки трябва да е 2:1.  През миналата година в Китай представителките на слабия пол организираха редица акции, окупирайки мъжките тоалетни, за да привлекат вниманието на обществеността върху проблема.

 

Според новата заповед се допуска в обществените тоалетни да има „незначителна миризма“, а в тоалетни, разположени в магазини, учреждения и заведения за хранене характерната миризма трябва съвсем да отсъства.

 

Въпреки че като правило видът на тоалетните в Китай плаши посетителите, не липсват и обществени тоалетни с три звезди, които в някои случаи гарантират и по-високо качество и хигиена.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed