27 Апр. 2024

Вие сте тук

Коледният сезон отворен в Хародс

26.07.2012

 

Дядо Коледа откри днес щандовете за коледни стоки в луксозния лондонски магазин Хародс (Harrods) - 151 дни преди най-важния зимен празник, предаде ИТАР-ТАСС.

Това е най-ранното начало на традиционната търговска кампания, която се провежда в магазина от 1998 година. Пускането в продажба на коледните стоки стана един ден преди откриването на олимпийските игри и съвпада с огромния наплив от посетители в британската столица.

Главният герой на празника - Дядо Коледа - пристигна в магазина в района Найтсбридж с автомобил Ягуар (Jaguar), покрит с изображение на знамето на Великобритания. В магазина веселият старец представи на публиката огромно стъклено кълбо, в което има зимно селце, огромна бисквитена къщичка, както и макет на прочутата лондонска крепост "Тауър", в който ще бъдат изложени за продажба най-скъпите празнични пакетчета с цена около 1300 бр. лири (2000 евро). Във всяко пакетче има подаръци, като например, копринен шал, скъпа италианска копринена вратовръзка, комплект дамски бижута, портмоне от естествена кожа, посребрени канцеларски принадлежности и много други.

Според данни на националната агенция по туризма ВизитБритън (VisitBritain) се очаква през 2012 година Обединеното кралство да посрещне близо 30,7 милиона души, които ще влеят в икономиката на страната над 17 млрд. бр. лири (27 млрд. долара). Министерството на транспорта прогнозира, че за периода от 17 юли до 18 август Лондон ще бъде посетен от около половин милион туристи, без да се отчитат 70 000-те спортисти и участници в официални делегации. Това е повишение с 260 000 души спрямо същия период на миналата година, допълва ИТАР-ТАСС.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed