19 Апр. 2024

Вие сте тук

Китайци дават 15 млрд долара за Старууд

28.03.2016

Конкуренцията за придобиване на американската хотелска верига Старууд (Starwood) днес се засили, след като групата, водена от китайски инвеститори, подобри офертата си, изпреварвайки конкурента Мариот (Marriott), предаде ДПА.


Групата, начело с китайския застраховател Анбан (Anbang), предложи 82,75 долара в брой за една акция на Старууд или около 14 милиарда долара, вероятно в опит да направи по-добро предложение от преразгледаната сделка на Мариот по-рано този месец, се посочва в изявление на Старууд.


Китайската оферта включва и 5,91 долара в акции за ваканционния бизнес, допълва Асошиейтед прес. Така вече е преминат прагът от 15 милиарда долара.


Неотдавна Мариот предложи 13,6 милиарда долара в брой и акции, припомня ДПА.


Наддаването на изправи едни срещу други амбициите на Мариот да създаде най-голямата в света компания за настаняване с около 5700 хотела срещу инициативата на Анбан да изгради мащабен инвестиционен портфейл от силно доходоносни активи в американския сектор на недвижимите имоти. Придобиване на Старууд от Анбан би било най-голямата сделка на китайска компания в САЩ, отбелязва Ройтерс.


Старууд, чиято собственост са хотелите Шератон (Sheraton), Уестин (Westin), Сейнт Реджис (St Regis) и Меридиен (Meridien), стана първият хотелиерски оператор, получил достъп до Куба, ден преди посещението на президента на САЩ Барак Обама преди седмица. Затова който поеме контрола над тази верига, ще навлезе и на кубинския пазар, уточни АП.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed