25 Апр. 2024

Вие сте тук

Китайската компания "Анбан" се отказа от закупуването на Starwood

01.04.2016

Китайският застраховател Анбан (Anbang) съобщи, че оттегля офертата си на стойност 15 милиарда долара за придобиване на американската хотелска верига Старууд (Starwood) заради различни пазарни съображения, предаде Асошиейтед прес.


Така Анбан слага край на съперничеството с Мариот (Marriott) за придобиване на компанията майка на хотелите Шератон (Sheraton) и Сейнт Реджис (St. Regis).


Съобщението на китайската компания, че няма да продължи с опитите за придобиване, доведоха до поевтиняване на акциите на Старууд с 4% в късната търговия снощи.


Анбан, която е основана през 2004 година от У Сяохуей, женен за внучката на бившия китайски ръководител Дън Сяопин, в момента инвестира в недвижими имоти в Северна Америка.


Хотелiudjd компания Старууд, чиято централа е в Стамфорд, щат Кънектикът, посочи, че съветът на директорите продължава да подкрепя съществуващото споразумение с Мариот, който първоначално предложи 12,2 милиарда за Старууд през ноември. Оттогава предложението нарасна до над 14 милиарда долара.


Старууд, чиято собственост са също хотелите Уестин (Westin) и Меридиен (Meridien), стана първият хотелиерски оператор, получил достъп до Куба, ден преди посещението на президента на САЩ Барак Обама преди седмица. Затова който поеме контрола над тази верига, ще навлезе и на кубинския пазар, уточни АП.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed