19 Апр. 2024

Вие сте тук

Катар ще инвестира в овцевъдството и пчеларството

18.05.2012

 

България и Катар ще правят смесени предприятия в областта на овцевъдството и пчеларството. Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов след срещата между правителствата на двете страни.

 

Катар има интерес да купува български агнета, сирене и кашкавал.

 

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и министърът на околната среда на Държавата Катар Н. Пр. Абдула Мубарак бин Абуд Ал - Медади подписаха меморандум за разбирателство в областта на земеделието, животновъдството и рибарството. В рамките на месец у нас ще пристигнат специалисти от Катар, за да проучат точните места и фирми за инвестициите. Те ще разгледат различни проекти и ще поискат бизнес планове.

Меморандум за разбирателство подписаха и държавната катарска компания "Хасад Фууд" и българската "Градус 1" ООД, което се изразява в увеличаване на капацитета за производство и износ на пилешко месо.

 

Български фирми от хранителната индустрия направиха изложение на продукцията си в резиденция Бояна. А държавната катарска компания "Хасад Фууд" и "Градус 1" ООД  подписаха Меморандум за разбирателство в Министерски съвет.

   

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed