24 Юли 2024

Вие сте тук

Катар разширява присъствието си на световната MICE карта

29.11.2013

Катар се превръща в световна ивент дестинацията, след като инвестира над $ 20.000 милиарда в транспорт, заведения, хотели и конферентни зали, съобщи Hotelier Middle East.

 

Данните са представени от  организаторите на предстоящата конференция  в Абу Даби  с емблематичното име „Стимули от Персийския залив, бизнес, пътуване и срещи“ (GIBTM ). Събитието ще се  фокусира върху един пазар, който Туристическият борд на Катар окачестви като "най-голямата част от туристическия пай " .

 

Според организаторите на изложението само за една година Катар се изкачи в световната класация на митинг дестинациите  на  ICCA с 49 места и макар мче е на 11-то място в таблицата,  Доха е един от най-натоварените с глобални срещи градове през 2012 г." A многомилиардният инвестиционен план , предназначен за проекти, свързани с туризма, със сигурност ще насърчи Катар да се изкачи по-нагоре в класацията и ще привлече интереса на организаторите на световни събития, които търсят съоръжения от световна класа, " прогнозира мениджърът на изложението  Лоис Хол.

 

По данни на  регионалната организация за инсентив, бизнес , пътувания и събития (Gulf Incentives, Business, Travel and Meetings, GIBTM) делът на сектора в БВП в момента е 6,7% или $ 13.000 милиарда, като близо три четвърти от посетителите на Катар през 2011 г. са пристигнали за бизнес или ивент.

 

Очакванията са новите инвестиции в инфраструктура да доведат още повече бизнес туристи в Катар. Сред тях са Международно летище за $ 15,0 милиарда, инвестиции от 25 млрд. долара в железопътното строителство и 6 млрд. долара за ново пристанище в Доха.  Като допълнение  новият Доха Изложба & Convention Centre, който ще отвори врати през 2014 г.,  ще осигури 29 хиляди кв. м.  конферентно пространство, а  още 110 хотели са в процес на изграждане в Катар, добавяйки 19 931 стаи към съществуващите 13,407.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed