29 Март 2024

Вие сте тук

Кампанията „Да преоткриеш Италия“ ще привлича туристи в обектите на ЮНЕСКО

28.02.2013

Какви са тайните на италианския сладолед, какво представлява италианската пиадина, защо е уникална мортаделата от Болоня, какво ни предлага Долината на моторите и могат да се видят най-интересните образци на футуристичен дизайн  - това са само част от откритията, които ще направят туристите, които изберат да посетят така наречения Четириъгълник на ЮНЕСКО.

 

Маршрутът е с дължина 2300 км и обхваща регионите Емилия Романя, Венето и Ломбардия, в които са разположени най-голям брой обекти, включени в Списъка на ЮНЕСКО и които са истински рай за любителите на италианската храна и вино.

 

Той е разработен в рамките на новата национална и международна медийна кампания «Да преоткриеш Италия», която се организира с подкрепата на „Мисията за обновяване на имиджа на Италия“ и Министерството на регионите, туризма и спорта. Маршрутът преминава през провинциите  Модена, Ферара, Реджо Емилия, Болоня, Мантоа, Ровиго и делтата на рекиа По. Туристите ще открият стари традиции, уникални вкусове и неповторими гледки.  Програмата е за всички, които искат да направят собствените си открития, а не просто да посетят Италия, да дегустират, а не просто да се нахранят, казват организаторите й.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed