29 Март 2024

Вие сте тук

Какво забравят най-често туристите в хотела?

03.04.2012

Случва се гостите на хотела да си вземат нещо „за спомен“ от него, но по-често те забравят lв него собсвените си вещи. Компанията Travelodge направи наскоро списък на предметите, които най-често биват намерени от персонала, след като гостите си тръгнат.


На първо място са зарядните за телефони и компютри. На второ – пижами, бельо и дрехи. Почетното трето място е отредено на играчките, като най-често забравян е плюшеният мечок. Само през миналата година персоналът на 496 хотела в различни части на планетата е върнал на собствениците общо 75 хиляди плюшени мечета.


Понякога туристите забравят в стаята си много важни и скъпи предмети, а също и документи. В списъка на Travelodge има ключове за Ferrari, 100 маски на херцогинята на Кеймбридж, дизайнерски дрехи за домашни любимци и урна с праха на починал.


Като най-екстравагантни находки хотелиерите посочват препариран папагал и сватбена рокля, мъжки часовник на стойност над 50 хил. британски лири, както и реквизит на илюзионист.


Оказа се, че се случва посетителите да забравят не само домашните си любимци, но и собственото си дете. Така семейна двойка, която бързала за сватба, оставила бебето си в хотела, като всеки от родителите се надявал, че другият ще го вземе. Ежегодно хотелите на Travelodge настаняват около 13 млн гости, като персоналът се опитва да върне забравените вещи на собствениците им.


Порталът Hotels.com публикува собствен списък на забравени вещи. Според компанията дамите обикновено забравят парфюмерия и козметика, украшения, часовници и книги. Мъжете пък забравят най-често чорапи, пуловери, якета, бельо и обувки.


И тук обаче има куриози. Един от гостите забравил в хотелската стая протезата си, а младоженци – брачния си договор. Персоналът на един от хотелите няма да забрави никога находката си – няколко паспорта, самолетни билети и скъпо колие със скъпоценни камъни в сейф в хотелска стая. Сред забравените предмети често могат да се намерят халки, като по-често ги забравят мъжете, отколкото жените, уточняват от компанията.


Най-често се случва камериерките да намерят тъмни дрехи в гардероба или обувки под леглото, казват от Hotels.com.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed