23 Май 2024

Вие сте тук

Кабинков лифт ще свърже двата бряга на Темза в Лондон

28.06.2012

 

Първият градски кабинков лифт във Великобритания се открива днес официално в британската столица. Откриването му е тъкмо навреме, за да поеме част от многолюдието, което се очаква за летните Олимпийски игри, предаде Асошиейтед прес.


Лифтът се казва Емирейтс еърлайн, тъй като авиопревозвачът инвестира в него 36 милиона брит. лири (56 милиона долара) като част от 10-годишно споразумение за спонсорство.


Кабинковият лифт ще бъде с дължина един километър и ще свързва Гринуич с Роял докс, давайки възможност на посетителите да се насладят на Олимпийския парк, финансовия център Канари Уарф и Бариерата на Темза, мащабно съоръжение в реката, което предпазва Лондон от наводнение.


"Емирейтс еърлайн е част от плана за развитие, в който влизат още нови пътища в източната част на Лондон и превръщането й в нов район за привличане на нови работни места, жилища и бизнес", каза кметът на Лондон Борис Джонсън.


Новият лифт над Темза в Лондон има 34 кабинки, които превозват по 10 души и приличат на гондоли. Пътуващите с него биха могли да го ползват в едната или двете посоки с еднодневен билет за 3,20 британски лири или 5 долара.


Освен че е туристическа атракция, новият лифт ще облекчи обществения транспорт в Лондон, където от 27 юли до 12 август се провеждат летните Олимпийски игри.

.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed