31 Март 2020

Вие сте тук

И отбор от Черна гора ще участва в Балканска Кулинарна Купа

04.05.2015

Отбори от България, Румъния, Словакия, Сърбия, Македония и Черна гора вече са депозирали своето участие в трите категории на кулинарното състезание

 

 

 

Седмица след обявяването на първото издание на Балканска Кулинарна Купа «ИЗКУСТВОТО НА ХРАНАТА В ХОТЕЛА»местата за участие почти са запълнени. Своите документи са подали отбори и индивидуални състезатели от България, Румъния, Словакия, Сърбия и Македония. В някои от категориите страните имат по няколко представители.

 

Най-добрите готвачи ще премерят сили в три етапа. Отборното състезание включва приготвяне на 5-степенно меню за блок маса/all inclusive за 10 човека с бюджет 150 лв. и време за приготвяне и презентация 210 мин. Менюто трябва да включва: салата, супа, предястие, основно ястие и десерт.

 

Индивидуалното представяне е за приготвяне на 3-степенно меню /a la carte с морска тематика на стойност 25 лв.  Презентацията включва по 2  порции от всяка стъпка, а времето за приготвяне и презентация е 90 мин.

 

Третият етап на състезанието е Карвинг категорията в три кръга - предварително изработени скулптури от плодове и зеленчуци на тема  морско дъно (време за аранжиране – 120 мин.), работа на място на свободна тема (180 мин.) и отборно състезание на свободна тема (180 мин.).

 

Първото издание на Балканска Кулинарна Купа «ИЗКУСТВОТО НА ХРАНАТА В ХОТЕЛА» ще се проведе  от 15 до 17 май в Majestic Beach Resort, Слънчев бряг. Събитието ще представи тенденциите в приготвяне и поднасяне на храната в хотелите и се осъществява благодарение на генералното партньорство на МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРИ.

 

Професионалното кухненско оборудване за провеждане на състезанието ще е осигурено от Томеко. Партньори, които обезпечават провеждането на Балканската кулинарна кума са и компаниите Дотел, Тирол и Фагор. Специални подаръци за всички участници и жури ще предоставят Котани и колагенова козметика Inventia.

 

Състезанието се осъществява с любезното партньорство на БХРА - Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, АБТТА - Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенции и БАТА - Българска асоциация на туристическите агенции. Медийни партньори са телевизионните канали tv7 и news7, както и онлайн изданията Бакхус, Дневник, Капитал, Преса, Vagabond, Travel News, Fakti.bg, THExperts, B2b media, Marketing360 и лидерът във външната реклама Метрореклама.

 

Повече информация следете на Facebook/ Balkan Culinary Competition

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed