23 Апр. 2024

Вие сте тук

Италия – европейска дестинация за сватбен туризъм

15.03.2016

Джордж Клуни, София Копола и Том Круз се ожениха в Италия и така станаха посланици пред кандидатите за женитба от целия свят на прелестите на тази страна. Резултатът е засилващ се интерес за сключване на бракове именно в Италия, предаде Франс прес, като се позова на доклад на неправителствената организация Център за наблюдение на браковете, сключени зад граница.


Италия е първата дестинация в Европа за двойки, които искат да се оженят извън техните родни страни. В световен план на първо място в класацията е Хавай, следван от Италия. В челната петорка в световен план излизат още Франция, Гърция и Индия.


Докладът на центъра беше публикуван по повод на състоялата се в италианския курорт Равело международна среща на организаторите на сватбени тържества.


Документът посочва, че британците се женят най-много в Италия, следвани от американците, канадците, руснаците, японците, австралийците, саудитците и китайците. Предпочитани брачни дестинации в Италия са Тоскана, крайбрежието на Амалфи, Умбрия, Венеция и зоната на алпийските езера. Средната цена на брак за чужденци в Италия е 50 000 евро при средна продължителност на събитието от три дни и половина.


Италия е предпочитана дестинация и за меден месец, както и за отпразнуване на втората или третата годишнина от сватбата, посочва още докладът.


Този сватбен туризъм е истинска манна небесна за икономиката на Италия. През миналата година приходите от сектора прехвърлиха 400 милиона евро, което е двойно повече в сравнение с приходите, отчетени преди две години.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed