28 Апр. 2024

Вие сте тук

Италия кани на първо изложение за културен туризъм

24.02.2012

Италианска Търговска Камара в България съвместно с асоциация TTG Italia кани български участници на Първото издание на единственото по рода си изложение за културен туризъм Art& Tourism (http://www.artandtourism.it/en).

 

Целта на иновативната инициатива е да съчетае изкуство, култура и туризъм в палитра от най-красиви багри. Изложението ще се проведе от 18 до 20 май 2012 г. във Флоренция, световноизвестната люлка на изкуството и притегателен център за безброй туристи.

 

Нашият екип си е поставил амбициозната задача да организира българското участие, за да даде възможност страната ни да представи богатия си потенциал за развитие на културния туризъм, представяйки различни структури, общини, региони, мезуй, галерии, фестивали и др., казват от Италианската Търговска Камара.

 

Това е първото световно издание с подобен формат, представляващо уникална възможност – международен панаир на културния туризъм в сърцето на Италия, в известната крепост Fortezza da Basso и нейните околности. Изложението има за цел да открие и предостави нов полезен инструмент за работа на всички основни институции и учреждения, които се занимават с култура и туризъм. Панаирът е стимулиран от факта, че всяка година трафикът от туристите към културни дестинации е около 300 млн. души. Разделен на тематични зони, които ще покажат дестинациите, конкретните предложения за натрупване на култура и правене на туризъм, големите събития, изложбите, фестивалите и услугите, свързани с културата и света на образованието. Друга полезна характеристика на изложението Art & Tourism е, че целевите му групи са широкоспектърни: от обществената администрация, държавните учреждения в сектора, културните и туристически институции и асоциации до музеите, художествените галерии, фестивалите и културните институти.


Панаирът има за цел да стане отправна точка за тенденциите и за среща на професионалистите в сферата на културата и туризма, сред които организатори на събития, изложби и фестивали, туроператори. Отбелязваме, че е възможно съвместното участие с местни туристически агенции, хотели или други структури за отдих и туризъм, които биха могли също да отделят бюджет.

 

За повече информация и при проявен интерес, може да се свържете с екипа на Италианска Търговска Камара в България:

Ул.” Оборище” 1 / В , ет.6

София 1504

Tel.: +359 2 8463280/1

Fax: +359 2 8463281

E-mail : coordinatore@camcomit.bg 

www.camcomit.bg

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed