19 Апр. 2024

Вие сте тук

Италианците предупредени за странни френски закони

19.06.2016

Италианците внезапно подновиха интереса си към Франция, констатират днес големите туроператори. Несъмнено голям принос за това има експресното класиране на Италия за осминафиналите на Европейското първенство по футбол, което извади запалянковците от първоначалната летаргия, отразяваща недоверието към този състав на националния отбор.


Сега статистиките сочат, че всеки трети италианец е готов да потегли към Франция, като 18% са се сдобили с входни билети за Евро 2016, а други 15% възнамеряват да присъстват поне на един мач на "скуадра адзура".


За тифозите на нашия национален тим започва период на ентусиазъм и мнозина се отправят към Франция, за да се потопят във вълнуващата атмосфера, но трябва да спазват законите. Ние сме подготвили информация за най-странните френски закони и се надяваме да предпазим италианците от неприятности, предупреди Фабио Канавале, който е управител на италианския филиал на една от най-големите международни компании за резервации и пътувания LMnext.


Ето и изготвеният от компанията декалог на необичайни френски закони и разпоредби с някои коментари на кореспондента:

 

1. Мъжете не могат да се потапят в публични плувни басейни, облечени в бермудки. Трябва задължително да носят къси бански гащета или слипове.

 

2. В град Гранвил на Ламанша е забранен достъпът до плажа и къпането в морето на слонове.

 

3. Само собствениците на семеен гроб имат право да умират в град Кюньо в Пиринейските планини.

 

4. Забранено е кацането на НЛО (Неидентифицирани летящи обекти) в лозовите масиви на Шатоньоф-дю-Пап. Тук има "римска връзка", защото папа Климент Пети през 1305 година решава да премести Светия престол от Рим във френския град Авиньон. Неговият приемник папа Йоан Двадесет и втори изгражда лятна резиденция в околностите и засажда първите лозя. Засега няма данни някои от папите да е вземал мерки срещу нашествие на извънземни с особено внимание на лозови масиви, макар че на винена традиция се гледа твърде сериозно и до наши дни, както личи от следващата разпоредба.

 

5. Забранена е употребата на алкохол на работните места с изключение на вино, бира и сайдер от круша. Показателно е как браншовите лобита са действали през различни алкохолни епохи, за да постигнат облекчен режим на консумация.

 

6. Разрешено е да се краде от собственото семейство, но без да се посяга на насъщни за ежедневието предмети.

 

7. Законът позволява да се нарисува банков чек върху тоалетна хартия, стига тя да е достатъчно плътна. Явно електронното банкиране значително е принизило употребата на хартиени менителници.

 

8. Не е задължително да сте живи, за да встъпите в брак. Очевидно законодателят не предвижда покой дори в отвъдното.

 

9. Не е задължително да сте живи, за да се кандидатирате на избори. Вероятно това е единственият начин да се обезсмъртят политиците.

 

10. Френските футболисти нямат право да откажат, ако са селекционирани за националния отбор. Не е ясно в каква степен това застрашава италианските фенове във Франция.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed