29 Март 2024

Вие сте тук

Италианец прави пици в Албена

07.07.2012

 

Къде в България може да се опита истинска италианска пица? Едно от местата е италианският ресторант Ti Amо  в курортния комплекс Албена.  Там работи  36-годишният готвач Тициано Русо. Италианецът пристигна у нас, след като натрупа солиден стаж в авторитетни ресторанти във Франция, Англия и в родината си. От 21 години той е в кухнята, а в Милано е имал собствен ресторант, който е бил близо до стадиона на футболен клуб Милан „Сан Сиро”.


„Първите ми стъпки в готварството бяха в специализирано училище. След това при мен често започнаха да идват да обядват или вечерят много звезди на италианското кино, популярни личности от спорта и политика като Макс Биаджи, Валерия Марини, Чеки Гори и др. В България съм отскоро и искам да донеса вкуса на Италия. Правя прекрасни пици като Неаполитана, Куатро Стаджоне и др. Туристите в Албена много харесват пастата, която приготвям, както и рибните специалитети. С много любов правя и десертите тарта със свежи плодове, мус ананас и семифредо”, разказа Русо.


Той е категоричен, че вече не е необходимо българите да отидат до Италия, за да ядат пици, а през лятото трябва просто да съчетаят своята почивка в Албена с посещение в ресторанта, в който майстори. Тициано обаче признава, че най-много обича да яде лазаня и да се разхожда по красивия плаж в малкото свободно време, което има.


„В България срещнах много прекрасни хора. В кухнята новите ми колеги искат да се научат да правят като моите пици и аз съм готов да ги науча. Иначе в Албена се запознах и с много опитни колеги. Един от тях е французинът Ален Ламонтан, с когото също обменяме опит”, добави италианецът. Неговият голям опит му позволява за не повече от 10 минути да приготви и сервира на клиентите желаната от тях пица.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed