23 Апр. 2024

Вие сте тук

Изискани напитки и редки деликатеси на четвъртия Chivas Gourmet Salon

27.11.2013

Най-актуалното от света на висшата мода в кулинарията ще бъде представено на четвъртиятпо ред Chivas Gourmet Salon 2013, който ще се състои между 4 и 6 декември в зала Триадица в Гранд хотел София, съобщиха организаторите.

 

Традиционното събитие си и превърнало в пресечна точка на производители на луксозни продукти и ценители на изисканите напитки и редки деликатеси.

 

Chivas Gourmet Salon 2013 ще представи на посетителите с качествени високоалкохолни напитки, шампанско и български бутикови вина. Всеки ден от изложението ще мине под знака на различна напитка – шампанско Muum (04.12), 12 и 18-годишно уиски Chivas (05.12) и уиски The Glenlivet (06.12). По време на традиционното събитие ще бъде направена премиерата на лимитирана серия уиски Chivas Made for Gentleman (”Създаден за джентълмени”).

 

За първи път у нас ще бъде представено бавно отглеждано френско царевично пиле с уникални качества и американски ростбийф и стекове от сърцето на Небраска. В навечерието на Никулден специално за изложението гурме феновете ще имат възможност да опитат рибни и морски деликатеси, миди Сен Жак, тигрови скариди, опашка от скален омар.

 

Родни производители ще представят трюфели, отгледани в биологична ферма в Странджа, както и шоколад на метър. Италианската следа ще оставят шедьоври като черен пармезан с трюфели, салами и деликатеси без глутен и консерванти, ръчно изработени салами, салам Фелино и Кулателло -  царското месо в прошутото с наситен вкус и аромат.

 

Екзотиката на Chivas Gourmet Salon 2013 ще бъде привнесена от ръчно свити от цели листа пури и интересни сортове кафе с уникален вкус и аромат. Сред тях е и панамското Гейша Личело, от което годишно се произвеждат само 870 кг. Посетителите на изложението ще могат да се насладят и на лате арт демонстрации на професионални баристи.

 

Шеф професионалистите от Евро-Ток България (Европейското сдружение на готвачите), обединяващ  едни от най-креативните български готвачи с международен опит в ресторанти със звезди Мишлен, ще се представят със свои спектакли пред публиката на Chivas Gourmet Salon 2013. Един от акцентите в тазгодишното издание на събитието ще бъде екзотичната азиатска кухня.

 

Входът за тридневното събитие е с регистрация на стойност 10 лв. или с талон за безплатно посещение, публикуван в последния брой на списание Good Food. Кошница, пълна с подаръци от фирмите изложители и колекция списания Good Food, ще зарадва един от посетителите.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed