18 Апр. 2024

Вие сте тук

Изграждат изкуствени плажове, махат сергиите

29.02.2012

Изкуствени плажове ще могат да се изграждат, след като бъдат приети промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, пише вестник „Класа“, цитирайки директора на дирекция „Концесии” в регионалното ведомство Милен Топалов

Това ще позволи в местата с недостатъчен капацитетът на плажната ивица да бъде увеличена. За изграждането на изкуствени плажове ще се изисква концесия. Предвижда се и намаляване на срока на процедурата по концесиониране, което улесни процеса.

Промените в закона предвиждат свободните зони на плажа, които в момента са на най-атрактивни места, да са с достъп до морето, атракциите и пр.

Сергиите изчезват от морските ни плажове и алеите и зелените площи в курортите още през лято 2012, пише вестник „Монитор“ по повод готвените промени. Идеята е да се намали площта, на която частниците могат да разполагат заведения, платени чадъри и шезлонги. Безплатни ще са половината от плажовете, като при изчислението ще се изключват дюните, скалите, скатовете и затревените терени, пише още вестникоът.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed