02 Май 2024

Вие сте тук

Извинихме се за гафа с руските туристи

26.09.2011

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма даде специална пресконференция в Москва в рамките на Международното туристическо изложение „Отдых” 2011, на която руските туроператори и журналисти бяха информирани за мерките, които българското правителство предприе за справяне с кризата с руските туристи, съобщи пресцентърът на МИЕТ.

 Представителите на българското правителство изразиха своето съжаление от неприятната ситуация, в която два стопански субекта са поставили българската държава, чуждите граждани и традиционно добрия имидж на страната, като предпочитана дестинация от руските туристи.

В пресконференцията взеха участие посланикът на Република България в Русия Пламен Гроздавов, консулът на Република България в Москва Ангел Георгиев, изпълнителният директор на ГВА Тилко Петров, началник-отдел „Туристическа информация, анализи и проучвания” в МИЕТ Албена Методиева, изпълнителният директор на „България Еър” капитан Янко Георгиев и търговският директор на „България Ер” Мария Стоянова. В пресконференцията участие взе и заместник - ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Руската Федерация Григорий Саришвили.

 Сред присъстващите бяха също изпълнителният директор на Асоциацията на руските туроператори Мая Ломидзе и прес-секретарят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина.  

Григорий Саришвили изрази мнение, че руските туристи няма да се откажат от България, защото са наясно, че не държавата е виновна за проблемите. Той смята, че неговите сънародници ще продължават да идват у нас, но няма да ползват същия туроператор.

Руското правителство ще обсъди изменение и допълнение на нормативната уредба, с цел намиране на механизъм за реакция от страна на държавата и недопускане подобна ситуация в бъдеще, посочват от министерството.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed