23 Апр. 2024

Вие сте тук

Избираме най-добрите ски хотели в света

07.10.2013

Гласувайте за български

 

Най-добрите ски хотели в света ще станат известни в средата на ноември.  Световните ски награди ще бъдат връчени за пръв път на церемония, която ще се състои от 15 до 17 ноември в курорта Кицбюел, Австрия.

 

Номинациите са в 4 категории – курорт, хотел, бутиков хотел и шале.

 

България също участва в класацията. За страната ни е признание, че е включена сред водещите 20-те от общо  80 държави, които предлагат възможности за ски почивка от учредителната Ski World Awards.  

В категорията  „най-добър ски хотел“ за България са номинирани 5 хотела – „Феста Уинтер Палас“  - Боровец, „Кемпински Гранд Арена“ - Банско, `“Орловец“ - Пампорово , „Лъки Банско“ и „Премиер Лъксъри Маунтин Ризорт“ – Банско.

 

В категорията „бутиков ски хотел“ са включени хотелите „Алпин“ - Боровец,  „Ива и Елена“ -Пампорово, клуб-хотел Янакиев – Боровец,  „Танне“ – Банско, „Ледените ангели“ – Боровец и вила „Гела“ в Родопите.

 

„Вила Стрезов“ в Боровец, „шале Мила“ в Банско, „Йора“ – Банско и вила „Гела“ са номинирани в категория „шале“.

 

Всеки, който иска да подкрепи някой от избраните хотели, може да участва в гласуването на сайта на конкурса - http://worldskiawards.com/nominees. То започна на 26 август и ще продължи до 13.10.2013 г.  За да гласувате, трябва да  имате регистриран профил във Фейсбук.  

Идеята на учредителите на приза е да се изберат най-добрите курорти и хотели поради важността на ски сегмента в глобалния туристически пазар.  Около 400 милиона посещения на скиори в 2000 курорта с над 6 млн хотелски легла се очакват през 2013 г.


Световни ски награди са  част от World Travel Awards , наричани  "Оскари на туристическата индустрия ", които празнуват своята 20-та годишнина.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed