25 Апр. 2024

Вие сте тук

Идеи за Свети Валентин

17.01.2011

THExperts

Свети Валентин наближава. Ако още не сте измислили как да привлечете гости в хотела или ресторанта си за тази дата или ако са ви омръзнали сърцата, мечетата и балоните, може би ще ви хареса нетрадиционният начин за отбелязване на празника, измислен от екипа на ресторант 1901 на хотел Andaz Liverpool Street в британската столица. Гостите му ще могат да опитат в декадентска атмосфера 4-степенно меню. До тук нищо авангардно. Интересната идея е, че целувката на влюбените ще бъде обезсмъртена от  лондонската художничка Ребека Иватс (Rebecca Ivatts).

Ребека е известна с експресивните си творби, на които човешкото тяло е изобразено в цялата си красота. Произведенията й ще са изложени на фона на неокласическия интериор на ресторанта 1901 и ще допринесат за създаване на подходящо настроение за празника на влюбените. Всеки желаещ може да поръча на художничката персонален скеч същата вечер или да й поръча картина, която ще му бъде доставена до 6 седмици. Цената варира от 49 и 3000 лири, в зависимост от техниката и размера на платното.

Същевременно екипът на главния готвач подготвя разкошно меню за празничната вечеря. То ще включва изискани деликатеси като салата с кралски скариди, манко, червен лук и кресон; ескалоп с цвят от мускат, моркови и селъри; телешко филе, овкусено с кардамон с лимонов сос с мед. За десерт на гостите се предлага джинджифилов сладкиш с крем от касис и кокос. Вечерята струва 75 лири на човек, което за лондонския стандарт не е твърде скъпо.

Зад фасадата на историческата сграда от викторианската епоха е скрит еклектичният интериор на хотела. Огромното вътрешно пространство е увенчано със сводест таван от стъкло и мрамор. В центъра на помещението е разположен мраморният бар, където ще се сервират празничните коктейли.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed