19 Май 2024

Вие сте тук

Здравословни сандвичи приготвиха 500 деца

24.01.2012

 

Здравословни сандвичи приготвиха днес министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заедно с 500 деца от София под ръководството на топ-готвачи от Евроток.  Проявата бе организирана от асоциация „Евро Ток България”  по повод Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца. „Днес да се опитваме да сготвим здравословно, за да бъдем по-здрави, по-усмихнати, по-жизнени, да растем по-здрави и по-хубави”, заяви министърът.

Според него голяма част от децата са с наднормено тегло, нямат или  не са получили познания по отношение на здравословното хранене. Знаете, че това е специална мисия – и на министерството, и моя лична, добави той. Министърът изрази надежда децата да научат повече от професионалните готвачи.   „Трябва да покажем с какво да се заместят чипсовете, кроасаните”, уточни министърът. 

Директорът на Българска агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов обясни, че най-добрата инвестиция в бъдещето са нашите деца. За да е успешна инвестицията, трябва да се хранят безопасно и здравословно, допълни той.

За здравословния сандвич с децата бяха използвани пълнозърнест хляб, пилешко бяло месо, зелена салата, моркови и броколи. Накрая към тези продукти прибавиха нискомаслено меко сирене, приготвено от здравословно прясно мляко. За десерт бяха осигурени вкусни плодове.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed