20 Апр. 2024

Вие сте тук

За 11-ти път връчиха отличията на борса „Културен туризъм“

13.04.2014

Награди за най-оригинално представяне на 11-то Международно изложение „Културен туризъм“ бяха присъдени на общинско предприятие „Туристическо обслужване“ - София и на община Средец. Традиционните отличия бяха връчени снощи на официална церемония в читалище „Надежда-1869“.

 

Враца бе отличена за дългогодишно активно участие, а турският град Бурса си тръгна с приз за успешно първо участие на изложението.

 

За приноса си в запазването и развитието на традициите отличие получи Българската асоциация на сомелиерите и виноцениителите.  С награда бе удостоена и креативността на проекта "Like Bulgaria", чрез който бе осъществена рекламната кампания на България във Facebook.

 

Наградата на Министерство на икономиката и енергетиката за личен принос в развитието на културния туризъм бе присъдена на Мила Младенова от програма „Хоризонт“ на БНР. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи своя приз за принос в развитието на културния туризъм на хотел „Севлиево Плаза“, а с традиционната награда „Асеневци“, която Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) присъжда в рамките на изложението бе удостоен Международният филмов фестивал “На Източни бряг на Европа” за своето юбилейно десето издание.

 

Голямата награда на филм феста бе присъдена на продукцията за град Котор, Черна гора.

 

На финалната церемония на изложението бяха връчени и наградите в конкурса “Чети и пътувай”. Голямата награда на журито за най-оригинално събитие получи възстановката „Един пазарен ден отпреди 100 години“ на АЕК “Златоград“. Отличието за най-интересно туристическо издание бе присъдена на поредицата брошури за София, а за най-професионален туристически сайт за 2013 г. - община Трявна. Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – музей „Дом на хумора и сатирата” – Габрово спечели отличието за най-добър плакат на събитие в областта на кутурния туризъм за миналата година, а за най-устойчиво събитие наградата бе присъдена на  АЕК „Етъра“ за „Еньовден в Етъра“.

 

На финала на церемонията кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи индивидуалното отличие за личен принос в областта на културния туризъм на Иво Маринов, директор на общинско предприятие „Туристическо обслужване“ - София  и бивш заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Всички наградени получиха грамоти и оригинален плакет, изобразяващ портата на крепостта Царевец на художника Вихра Огнянова.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed