26 Апр. 2024

Вие сте тук

Засилен интерес към балнео- и СПА туризма в България

26.03.2013

В Русия нараства интересът към  възможностите за медицински и оздравителен туризъм в България. Такъв е изводът от представянето в рамките на 4-тия конгрес по Медицински и оздравителен туризъм (MHTC 2013 в Москва, съобщиха от Българския съюз по балнео и спа туризъм. Форумът бе проведен по време на международното туристическо изложение МИТТ в руската столица. Конгресът се определя като събитие на годината за Русия в тази област.

 

Представители на над 70 туристически фирми, медицински центрове и медии проявиха интерес към българската презентация.  Ресурсът на България като конкурента СПА и балнео дестинация беше представен от д-р Таня Беличенова, член на управителния съвет на Български съюз по балнеология и спа туризъм. Тя   представи водещите български балнео и СПА дестинации с акцент върху конкретни програми за лечение и рехабилитация, включващи природните компоненти минерална вода, лечебна кал, климат.  

 

Последни проучвания с туристическа насоченост отчитат засилен интерес от страна`на руските граждани към балнео, СПА и уелнес туризма в България.

 

На щанда на България в рамките на конгреса бяха представени оферти на водещи български хотели, както и българска козметика с натурален екстракт от българска роза.

 

Каталогът на Български съюз по балнеология и спа туризъм, включващ обобщена информация за водещите български СПА дестинации и описание на природните фактори, оказващи положително въздействие върху здравето на хората, предизвика огромен интерес сред посетителите на българския щанд, които отчетоха, че в него намират основната и най-важна информация, която им е необходима, за да планират своята пълноценна СПА и/или балнео почивка в България, съобщиха от съюза.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed