27 Апр. 2024

Вие сте тук

Започват празниците на розата

27.05.2011

розобер

С конкурс за аранжиране на букети „Фантазии от рози" стартира днес поредното издание на „Празник на розата - Карлово 2011", съобщиха от общината. Целият съботен ден е посветен на фолклорни изяви на различни певчески и танцови формации. Тогава са и демонстрацията на розоварене и дегустацията на продукти от роза. Празникът приключва в неделя с планинско колоездене в пресечена местност и парад на ретро и класически автомобили „Розова долина 2011", но само за да се пренесе в Казанлък.

Още днес градът ще избере своята 46-та Царица на розата. Хубавицата ще е една от 13-те претендентки - абитуриентки от местни училища. Кулминацията на празника в Казанлък ще е в дните 5-6 юни, когато ще се проведе ритуал „Розобер и розоварене”, Концерт на мажоретни състави и карнавално шествие.

Едва свършили в Казанлък, празниците ще продължат в община Павел баня. И тази година традиционният за Павел баня празник на розата и минералната вода ще предложи много емоции и добро настроение на жителите и гостите на курортния град. Забавлението започва на 9 юни и ще трае цели четири дни. Празникът е наситен с пъстри и колоритни събития, които ще внесат разнообразие и полъх на предстоящо свежо лято. И тук ще се избира “Царица Роза – Павел баня 2011”. Деветте претендентки вече са представени на сайта на общината. Повече от половината от кандидатките са свързани с туризма – три от тях работят в хотелиерството, две са абитуриентки в местната гимназия по туризъм и ресторантьорство, и една е студентка в УНСС.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed