29 Март 2024

Вие сте тук

Заплатите в хотели по морето стартират от 500 лв

25.03.2011

1000 души кандидатстват за 600 места

 500 лева за служители през летния туристически сезон предлат хотелите край Варна. Това стана ясно на проведената в Младежкия дом във Варна трудова борса, организирана от Бюрото по труда, пише в."Стандарт".

Над 1 000 кандидати се явиха на събеседването и подадоха документи за работа. Поканените 25 фирми на работодатели от хотели и комплекси в „Златни пясъци” и „Свети Константин” предлагаха места за аниматори, администратори, камериерки, готвачи, сервитьори, бармани, работници по поддръжката и проведоха стотици интервюта с кандидатите.

Според шефа на Бюрото по труда във Варна Петя Продгатанова обявените свободни позиции са около 600. Това е началото, с което откриваме сезона, уточни тя, като добави, че фирмите ще продължат да предлагат нови работни места със засилването на работата през сезона.

Работодателите правят проучване на пазара, като в кризата се договарят и за заплатите на кандидатите. Обявените 500 лева са стартови, като всяка фирма преценява, според позицията и преговорите с кандидата.

Според Проданова фирмите са още предпазливи, затова голяма част само приемат автобиографии на кандидатите, като от тях ще направят подбор и ще предложат работа на избраните. Кандидати за работа обаче споделиха, че има и работодатели, които са им предлагали по 400 лева на месец, с осигуряване върху  минималната работна заплата за страната.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed