06 Апр. 2020

Вие сте тук

Запечатват вендинг автомати без връзка с НАП

31.10.2012

От утре вендинг автомати,  които нямат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на Националната агенция за приходите,  ще бъдат запечатвани.   Онези,  върху които  няма обозначение за собственика им, могат да бъдат иззети, съобщиха от НАП.  

 

Законът задължи собствениците на автомати за самообслужване да свържат устройствата си с НАП до края на октомври. Работата на вендинг машини без фискални устройства може да доведе и до налагане на санкция, достигаща до 10 000 лв., предупреждават още от приходната агенция.

 

От 1 ноември инспекторите на НАП ще проверяват преимуществено автоматите на самообслужване. Отсрочка не е предвидена, добавят от приходното ведомство.

 

До момента около 2500 машини отчитат оборотите си чрез дистанционна връзка с НАП. В Русенска област те са 154 броя. По данни на бранша в страната оперират между 15 000 и 25 000 автомата на самообслужване.

 

За клиентите на автомати на самообслужване е важно да знаят, че номерът на касовата им бележка се изписва на електронен дисплей, хартиен касов бон не се отпечатва.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed