20 Апр. 2024

Вие сте тук

еasyJet ще лети със самолети без хартия на борда

08.05.2014

Авиокомания еasyJet обяви, че ще  започне употребата на таблети Panasonic във всички кабини на самолетите си до края на този месец. Досега компанията използваше лаптопи и печатни навигационни карти. Тази новост означава, че авиокомпанията на практика
вече лети без хартия на борда на самолетите, поясниха от авиокоманията, която смята, че ще е  една от първите, използващи този тип устройства във всички фази на полета.

Авиокомпанията ще използва и нова технология за "електронна хартия", създадена  от Sony. Тя е с олекотен дизайн, така че потребителят чувства, че пише на истинска хартия.  Чрез премахването на традиционната хартия авиокомпанията може да подобри ефективността си, да намалява разходите за гориво и последващото му производство и дистрибуция до 24 бази на еasyJet. Всеки самолет превозва около 25 кг. хартия, което в течение на една година ще спести около половин милион долара само за горива. Ще се намали също разхода за отпечатване и разпространение на документите на хартиен носител.

 

Междувременно авиокоманията еasyJet обяви и, че работи за инсталирането на съвременен прогностичен инструмент, осигуряващ дейността на авиокомпанията с информация за инженерния персонал директно от всички самолети по време на полет. Флотът от самолети на еasyJet извършва общо до 1400 полета на ден до над 138 летища в Европа, Русия, Исландия и Северна Африка.

 

В момента еasyJet  тества софтуера на няколко свои самолета.

 

Според ръководителя на инженерния отдел на еasyJet Иън Дейвис такъв тип информация ще даде добър старт на ексертите на комапнията да разрешават по-бързо всички въпроси от техническо естество и това ще доведе води до по-малко закъснения за пътниците.

 

Самолетите на еasyJet са оборудвани със системата ACARS и двигателите на авиокомпанията са също под постоянно наблюдение в реално време от екип експерти на производителя на двигатели в САЩ. Всички въпроси се докладват на инженерите на еasyJet, така че необходимата работа по поддръжка може да бъде планирана. 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed