25 Апр. 2024

Вие сте тук

еasyJet с нова гама вина на борда на своите самолети

20.06.2012

  easyJet   обновява този месец своята винена листа с нова свежа селекция от вина, съобщиха от авиопревозвача. Досегашната гама бели вина „Луи Мондевий Кот дьо Гасконь“, бе избрана за топ селекция през миналата година чрез тест и гласуване от международни пътници, енолози и експерти. В изследването, поръчано от сайта ”Skyscanner”, споменатият сорт, предлаган на борда на самолетите на easyJet, победи конкурентните предложения на Еър Франс, Бритиш Еъруейз и Емирейтс.


Новата селекция предлага вина със същото отлично качество и от същия производител Луи Мондевий. Изборът на вино на борда идва с уникални предизвикателства, защото условията за консумация се различават на 9000 метра височина - вкусовите рецептори са притъпени и ограниченото количество свеж кислород в херметизирания салон означава, че виното има различни характеристики от тези на земята. Авиокомпаниите трябва да взимат всичко това предвид, когато решават кои вина да предлагат на клиентите по време на полет.


 "Ние се гордеем с избора на фантастична гама от нови вина на борда. Тази пролетна колекция, която предлага по нещо за всички вкусове, е френска по произход с доказано качество от опитния и всепризнат винопроизводител Луи Мондевий. Бялото вино е сорт Совиньон Блан, а червеното - Мерло. И двата сорта са от южния регион Лангедок - Русийон. Те се допълват от Розе Кот Дьо Гасконь, което произхожда от Средните Пиринеи в югозападната част на страната. За тези пътници, които предпочитат пенливото вино, предлагаме италианското Просеко", коментира Шарън Хютсън, мениджър стратегически партньорства на борда в easyJet.


Бялото вино е Совиньон Блан 2011 от областта Лангедок - Русийон във Франция. Представлява ароматен сорт Совиньон, свежо и чисто с лека киселинност. Червеното е Мерло 2011, направено от грозде, добито в оптимална зрялост, като по този начин придава на виното вкусно и плодово усещане с меко покритие. При розе вината, easyJet предлага на борда Гасконь 2011, което е ясно, бледо розово, с малинови отблясъци.


Новите вина на борда на самолетите на easyJet струват 5 евро за 187 мл. бутилка, като две бутилки могат да бъдат закупени за 8,50 евро.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed