05 Май 2024

Вие сте тук

еasyJet отбеляза купуването на 135 нови самолета от Airbus

19.03.2014

Авиокомпания еasyJet отбеляза тържествено днес с официална церемония в Париж сключената през юни миналата година сделка за 135 нови самолета Airbus A320. В церемонията взеха участие изпълнителният директор на компанията Каролин Маккол, министърът на транспорта на Франция Фредерик Кювие и президентът на Airbus Фабрис Бреже, съобщиха от авиопревозвача.

 

Изпълнителният директор на еasyJet Каролин Маккол заяви, че сделката  ще спомогне за поддържането на около 10 000 работни места в цяла Франция и Европа. Тези самолети ще осигурят значителни ползи за околната среда чрез подобряване на горивната ефективност и намаляване на шума, допълни тя.

 

еasyJet е четвъртата по големина авиокомпания в Европа с флот от 217 самолета Airbus A319 и A320, с приета доставка за общо 245 броя. Сделката на еasyJet с Airbus е най-голямата, сключена от европейска авиокомпания към днешна дата.

 

Според Фабрис Бреже, изпълнителен директор и президент на Airbus, еasyJet е един от най-големите клиенти на самолетостроителния гигант, който осигурява няколко хиляди работни места за Airbus във Франция, Германия, Испания и Великобритания. Това е страхотна новина за еasyJet, за Airbus и за европейския авиационен сектор".

 

еasyJet ще открие 24 нови маршрута във Франция тази година, укрепвайки своите регионалните бази в Ница и Тулуза, разширявайки с 30% присъствието си в Бордо и откривайки две нови мрежови точки - Страсбург и Фигари. В общ план компанията ще предложи 180 маршрута от 18 летища във Франция. Към днешна дата повече от един от всеки пет пътници на еasyJet излита или каца във Франция. Повече от 10% от целия флот на еasyJet е базиран на летищата Париж Шарл де Гол, Париж Орли, Лион-Сент Екзюпери, Ница и Тулуза.

 

еasyJet превозва повече от 60 милиона пътници всяка година, 11 милиона от които са бизнес пътници. Авиокомпанията оперира почти 700 маршрута между повече от 130 летища в над 30 страни.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed