27 Апр. 2024

Вие сте тук

Еър Франс извършва по-малко от половината от планираните полети

23.09.2014

Малко под половината от полетите (48 на сто)  ще бъдат изпълнени днес от авиокомпания Ер Франс (Air France), съобщи Франс прес.

 

Причината е продължаващото противопоставянето между стачкуващите пилоти и ръководството на авиокомпанията  по проекта за нискобюджетния филиал Трансавиа (Transavia). Летищата продължават да живеят със забавен темп през деветия ден на стачката на пилотите, които решиха за първи път да излязат и на улиците, коментира информационната агенция.

 

Според данни на ръководството на френския авиопревозвач днес стачкуващите пилоти са 57%, което е с 8% по-малко от вчера.


От 15 септември повече от половината самолети на Ар Франс са приковани на земята в най-продължителната стачка на пилотите от 1998 година, припомня АФП.


Днес френският премиер Манюел Валс за пореден път призова да се сложи край на стачката. "Тази стачка е напълно неоснователна, тя не се разбира от французите, тя накърнява имиджа на Франция и е истинска заплаха за компанията", заяви Валс, приканвайки пилотите "да анализират предложенията на ръководството".


Френската държава е акционер с близо 16% на френско-холандската група Ер Франс - Ка Ел Ем (Air France - KLM), която е втората по големина в Европа.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed