29 Март 2024

Вие сте тук

Естония инвестира 30 млн евро в националния си авиопревозвач

14.11.2011

Естонското правителство ще инвестира 30 млн евро за обновяване на авиопарка, разширяване на маршрутната карта и увеличаване на честотата на чартърните превози на националния си превозвач Estonian Air, съобщи Travel Daily News. Мерките са заложени в стратегията на авиопревозвача, която бе утвърдена от правителството.

Според президента на Estonian Air Теро Таскил, дългосрочните ползи от инвестицията са значително по-големи от първоначалния им размер. «Увеличаването на ръста на рентабилността на авиакомпанията е дълъг и нелег процес, но приходите в перспектива ще са няколко пъти по-големи от инвестицията», каза той.

Новата стратегия за 2012-2013 гг предвижда Estonian Air да се фокусира върху преструктурирането и укрепването на позициите на авиокомпанията в Скандинавия и Балтийския регион. През 2012 год Estonian Air ще открие няколко нови маршрута до най-важнитеевропейски градове, както и в скандинавските държави. От 2014 г. се предвиждат и полети до далечни дестинации съвместно с партньорски авиокомпании. Предвижда се закупуването на пет нови самолета Bombardier CRJ, които ще сменят Боинг и ще намалят експлоатационните разходи.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed