19 Апр. 2024

Вие сте тук

Ер Франс съкращава над 5000 работни места

21.06.2012

Затруднената френска авиокомпания Ер Франс (Air France) днес обяви плановете си да закрие 5122 работни места през идните 18 месеца (до декември 2013 година), предадоха световните агенции.

В съобщение на сайта на компанията се уточнява, че една трета от съкращенията, които обхващат 10 процента от целия персонал, ще стане като не бъдат запълнени вакантни позиции на напускащи служители.

Останалите ще дойдат от доброволни съкращения, ранни пенсионирания и преминаване на непълен работен ден или на половин щат.
Броят на наземния персонал ще бъде съкратен с 2056, на стюардите и стюардесите - с 904, а на пилотите - с 212, посочва ДПА.

Съкращенията са част от план за преструктуриране в смесеното дружество Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM), което е засегнато от големи дългове и разходи за гориво, както и от намаляващите приходи от товарни превози, на фона на световното икономическо забавяне, допълва Асошиейтед прес. Ер Франс-Ка Ел Ем отчете нетна загуба от 368 милиона евро (467,51 милиона долара) за първото тримесечие на 2012 година.

Планът бе представен днес пред служителите от главния изпълнителен директор Александър де Жуниак. Той, цитиран от ИТАР-ТАСС, отбеляза, че подобна твърда мярка е породена от "необходимостта да бъдат намалени оперативните разходи". По думите му през идната година ще бъде направена оценка по изпълнение на плана за преструктуриране и в случай на неудовлетворителни резултати са възможни нови съкращения.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed