04 Май 2024

Вие сте тук

Емблематични търговски обекти в Атина обявени за продажба

08.01.2012

Емблематични магазини, търговски вериги и имоти масово се разпродават в Атина заради кризата. Недвижимостите в следващите три години ще сменят собствениците си, а предлаганите обекти са толкова много, че историческият център на гръцката столица ще стане неузнаваем, пише в. "Етнос". Цитиран от изданието брокер предрича, че катинарите по магазините в центъра на Атина ще са толкова много, че ще сринат цените на пазара и наемите на магазините.

Районът от "Синтагма" до площад "Омония" все повече се опразва откъм малки и големи търговски магазни, а брокери предупреждават за предстоящ бум на продажбите, който щял да предизвика огромен шум.

Табели с надписи "продава се" са постоянно явление в Атина, тъй като търговците трябва да се справят не само с кризата, но и с нарасналата престъпност и са принудени да затварят магазините. Резултатът от всичко това е големият спад на туристическия поток и опустяването на цели търговски улици.

Един от четири магазина вече не работят, а след намаленията, които започват след няколко дни, стотици търговци заявяват, че са готови да спуснат кепенците. Над 60 на сто от магазините в двете основни търговски улици в Атина - Стадиу и Акадимия, вече са сложили катинарите, пише още в. "Етнос".

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed