07 Май 2024

Вие сте тук

Еврос и Смолян създават общ туристически продукт

26.06.2012

Съвместен българо-гръцки туристически продукт може да представя Родопите като планина без граници, залагайки на общи традиции, музика и културно наследство. Това заяви Вангелис Мансудис, консултант "Култура и туризъм"- Александруполис на провеждащ се в Смолян семинар за обучение на служители в сферата на културния туризъм.

 

Обучението е част от проекта "Популяризиране на културното наследство на Еврос и Смолян чрез алтернативен туризъм. Еврос- Смолян - пътят на културата". Експерти в сферата на културния туризъм от Еврос и Смолян обсъждат на семинара възможността за промотиране на общ туристически продукт между България и Гърция.

 

Потенциалът на Родопите е именно в развитието на алтернативен туризъм, посочи Снежана Орлова, експерт от Центъра за професионално обучение "Авицена". Разработването на общ туристически продукт може да успее само със съвместните усилия на общинските власти и специалистите, ангажирани в туризма от двете страни на границата, допълни Вангелис Мансудис. Замисълът е да обединим усилията и да създадем мащабен и интересен продукт за целогодишен туризъм, съчетавайки възможностите за почивка на море и планина, смята Снежана Орлова. Основни партньори по проекта са Регионалната асоциация на общини на Регион Източна Македония и Тракия /Гърция/ и Асоциацията на родопски общини.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed