04 Юли 2020

Вие сте тук

Европейски музеи без опашка

29.09.2014

Случвало ли ви се е да пристигнете в някой град и да не успеете да влезете в галерията или музея, който отдавна мечтаете да посетите?

 

Един се реди на километрична опашка пред музея Орсе в Париж, за да види оригиналите на Моне, друг се поти в жегата пред Ватикана, воден от идеята да види Сикстинската капела, на трети не му стига търпението да изчака реда си за закупуване на билети за Лувъра...

 

Проучване е установило, че времето, прекарано на опашка за билети в музей, може да надхвърли два часа. Такова е средното време, за да влезе човек във Ватикана или Лувъра, за Айфеловата кула се чака средно час и половина, а в Саграда фамилия – около 40 минути.

 

А всичко щеше да е по-лесно, ако човек предварително знаеше, че може да си спести опашките, да влезе без чакане в галерията или музея и да получи значително по-голямо удоволствие! Всичко става просто, ако си купите билетите онлайн!

 

Музеите на Ватикана

Катедралата Свети Петър, Сикстинската капела, пинакотеката и многобройните галерии са събрали уникални колекции на Леонардо да Винчи, Бернини, Рафаело, Микеланджело, Ботичели и др. майстори.

 

Има няколко сайта, които дават възможност лесно да се купят билети и да се избегнат опашките. На сайта http://www.rome-museum.com могат  не само да се купят билети за Ватикана,  Колизеума, катакомбите, Вила д,Есте и пр., но дори да се поръча аудиенция при папата! Цената на входния билет за Ватикана без екскурзовод тук е 28,50 евро на човек.

 

Ако отидете обаче на сайта http://biglietteriamusei.vatican.va, ще видите, че тук билетът струва 16 евро, като се доплаща още 4 евро за онлайн резервация. Това може да стане най-рано 60 дни и най-късно 10 дни преди посещението. Важно е да се знае, че броят на билетите, които се продават онлайн, е ограничен, така че колкото по-рано се купи билетът, толкова по-голяма е изборът и шансът да се сдобиете с него.

 

 

КолизеумътГрандиозният амфитеатър на древния Рим впечатлява както отвън, така и отвътре. Дори полуразрушен, той поразява въображението.

 

Билет можете да си купите  тук - http://etickets.coopculture.it. Цената е 12 евро, още 2 струва резервацията

 

 

Галерия Уфици

 

Дворецът на Медичите е събрал невероятна колекция от творби на художници, покровителствани от династията. Към тях впоследствие са добавени и други произведения на италиански и европейски творци.

Това обаче е едно от местата, където човек трябва да събере повечко търпение, защото опашките са големи, а влизането – бавно.

На сайта на галерията http://www.uffizi.com/online-ticket-booking-uffizi-gallery.asp можете да си купите билет онлайн. Цената му е 10,50 евро, но към нея се добавя вход за галерията, резервационна такса, така че в крайна сметка билетът ще струва 20,59. Докато си правите резервацията, автоматично ви добавят аудиогайд, с който цената достига 28 евро. Ако не го искате, трябва изрично да посочите това.

Билет обаче ще ви бъде издаден само, след като попълните данните в резервационната форма, анонимни покупки не са възможни!

 

 

Саграда Фамилия

Невероятният храм, който се строи вече над 100 години, поразява с  добре обмислените многобройни детайли, сюжети, съчетанието на различни стилове. Талантът и фантазията вървят ръка за ръка в прочутото творение на Гауди.

На сайта http://visit.sagradafamilia.cat/?lang=en#tickets можете да си купите билет с екскурзовод или с аудиогайд, като и двата струват по 19,30 евро. Същата е цената безаудиогайд или екскурзовод, но с посещение на кулите. След като си купите билета, трябва да го разпечатате или да си го свалите на смартфона.

 

 

Айфелова кула

Символът на Франция безспорно е най-посещаваната забележителност не само в Париж, но и в света. За да се качите обаче на „Желязната лейди“, откъдето се разкрива зашеметяваща гледка към френската столица, трябва или да се предприемчив, или търпелив. Ако не ви се чака, можете да си купите билет на сайта http://ticket.toureiffel.fr/index-css5-sete-pg1-lgen.html. Качването до втория етаж струва 15 евро. Можете да си спестите опашката и ако си купите обиколка на Париж с включено качване на Айфеловата кула. В зависимост дали е комбинирана с вечеря или круи-з по Сена, цената варира между 52 и 220 евро на многобройните сайтове, които предлагат тази услуга.

 

 

 

Лувър

Билет за постоянната експозиция онлайн ще ви излезе 17,51 евро. Той обаче не може да се разпечата, а трябва да ви се достави с куриер или по пощата. Първият вариант добавя още 18 евро, а вторият – 4 евро към сметката. Освен това билетът трябва да се закупи поне 10 дни преди посещението.

 

Купуването му онлайн ще ви спести огромните опашки пред касата и ще ви създаде много неприятели сред онези, които не са се сетили да го направят или просто са проявили традиционното безхаберие

 

 

Лондонският Тауър

История и легенди си дават среща във вековния Тауър – място, което е било и крепост, и дворец, и хранилище за скъпоценности,  и арсенал, и монетен двор, и затвор и дори обсерватория и зоологическа градина...

Затова не се учудвайте, колко много гости на британската столица искат да го посетят. И си спестете опашката!

Цената на билет  за възрастен онлайн е £20.90, а на място е с по-малко от две лири по-скъп, но пък пестите време от опашки! За ученици, инвалиди и пенсионери входната такса е намалена до £17.60, а семейният билет (за семейство с три деца) излиза най-евтино –  £55.55 за билети онлайн  и £59.00, ако си го купите на място. На сайта http://www.hrp.org.uk могат да се купят билети и за други места, свързани с историята на британската кралска корона.

 

 

Окото

135-метровото колело, разположено на брега на река Темза, предлага прекрасна гледка към Лондон и забележителностите му, които се виждат като на длан.

Тук може и да има голяма опашка, може и да няма, но човек е по-добре да е сигурен, особено като бонусът е спестени средства и време Ако си купите билет на http://www.city-discovery.com., 30-минутното завъртане с колелото ще ви струва 35.42 британски лири. Същото преживяване, придружено от чаша шампанско, вече скача на 69 лири. На сайта http://www.viator.com цената е приблизително същата – 40,94 евро, а индивидуално посещение ще е 119 евро.

В същото време билет, купен на официалния сайт на Окото http://www.londoneye.com цената на билета е едва £26.55

 

 

Замъкът Нойшванщайн

Ако някога сте си мечтали за Замъка на Пепеляшка или пък сте си представяли Замъка на Синята Брада,  Нойшванщайн, построен в полите на Алпите по заповед на баварския крал Людвиг II,  ни потапя в приказна красота. Вътрешната украса на замъка е свързана със средновековни сюжети, немски саги и опери на Вагнер, харесвани от собственика.

 

Билетът струва 12 евро, към които се добавят още 1,80, което не само ви спестява дългите опашки, но и гарантира влизането – нещо, което никак не е сигурно във върховия сезон. При купуването на билета можете да посочите един от достъпните 12 езика за аудиогайд, който влиза в цената. Можете да си купите комбинират билет, който включва и замъка Хоешвангау или пък двата замъка и музея на баварските крале.  Подробна информация за тези и други видове билети можете да намерите тук

 

На същия сайт можете да си купите и билети за още дузина интересни обекта в Бавария. Важно е да се знае, че онлайн продажбата е достъпна най-малко 48 часа преди посещението.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed