26 Апр. 2024

Вие сте тук

Европейските дестинации с още по-ниски хотелски цени през ноември

13.11.2013

Хотелските цени в най-популярните европейски дестинации продължават да се понижават и през ноември. Единствено хотелите във Варшава, където този месец ще се проведе конференцията на ООН за климатичните промени,  отчитат осезаем ръст от 18% в средната цена за нощувка. Това показват резултатите от последния хотелски ценови индекс изготвен от търсачката за хотели trivago.bg.

 

 

 

Европа

 

Нощувките в европейските хотели продължават да поевтиняват значително и през месец ноември. С най-осезаемия ценови спад са хотелите в Чехия с 25 на сто и Италия с 21 на сто спрямо предишния месец. При градовете откриваме същите тенденции, като Венеция с 266 лв. за нощувка и намаление от 46% и Рим с 25% спад спрямо октомври оглавяват класацията. Изключение прави единствено Варшава, където средната цена за настаняване в двойна стая се е увеличила с цели 18 на сто спрямо предишния месец. Полската столица е домакин на деветнадесетата конференция на ООН за климатични промени, като в периода на провеждането на срещата средните хотелски цени достигат до 207 лв. за нощувка. Най-скъпият град в месечната класация е Женева с 438 лв. на вечер в двойна стая и почти незначително намаление от 3% спрямо октомври.

 

Списък с всички изследвани градове:

http://imgec.trivago.com/contentimages/press/images/tHPI_BG_2013.pdf

 

България

 

 

 

 

 

 

Цените на хотелите в България през ноември спадат с 5 на сто спрямо предходния месец и с 11 на сто за година, достигайки 108 лв. за нощувка. Зимните ни курорти продължават да поскъпват, докато цените в черноморските дестинации поевтиняват. Най-осезаемите увеличения в цените спрямо октомври откриваме в Боровец (6%), а най-големия ценови спад - в Бургас с цели 18 на сто. В сравнение с миналата година, хотелите в Пампорово са поскъпнали с 9 на сто, което е най-голямото увеличение за година сред изследваните български дестинации, а Русе, с 18% представлява най-осезаемото ценово намаление за година.

 

 

 

 

 

За хотелския ценови индекс на trivago:

 

Хотелският ценови индекс на trivago.bg (tHPI - trivago Hotel Price Index) показва средната цена за нощувка в стандартна двойна стая в най-търсените европейски дестинации. За изготвянето на тази статистика се използват над 2 милиона ценови заявки дневно, генерирани от всичките 40 международни платформи включени към глобалната търсачка на trivago. Заявките за търсене на хотелско настаняване в период от един месец напред се съхраняват и така предлагат преглед към развитието на цените през бъдещия месец. Ценовите оферти, върху които се базира статистиката, са получени от стотиците онлайн туристически агенции и хотелски портала за резервации свързани към глобалната търсачка на trivago.

 

Ценовият индекс на trivago включва само най-търсените български дестинации с налични хотели във всички международни платформи за конкретния времеви период на изследването. Това ограничение се налага, тъй като събраните заявки за търсене и налични хотелски оферти трябва да предоставят достатъчно голяма база данни за правилното изготвяне на статистиката.

 

За trivago:

 

В www.trivago.bg потребителите намират своя идеален хотел на най-добрата цена. trivago е най-голямата търсачка за хотели в света, която сравнява цените на повече от 700 000 хотела от над 200 сайта за резервации по целия свят. С над 42 милиона интегрирани потребителски мнения и 14 милиона снимки на хотели и дестинации, потребителите лесно могат да открият своя любим хотел. Повече от 20 милиона потребители месечно намират своя идеален хотел като използват различните критерии на търсене и опции за сортиране. trivago е основана през 2005 в Дюселдорф, Германия и разполага с 40 международни платформи на 24 езика.

 

Авторските права на тази статия са защитени. Публикуването е разрешено само при позоваване на www.trivago.bg. Абонирайте се за прессъобщенията и публикациите на trivago като изпратите имейл на: mira.todorova@trivago.com

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed