29 Март 2024

Вие сте тук

Европа посреща пролетта с повишения в хотелските цени

17.03.2014

С настъпването на пролетта, идва и желанието да избягаме поне за уикенд от сивото ежедневие и да се отправим на път към нови интересни дестинации. За съжаление, не само температурите се повишават през март, но и хотелските цени в почти цяла Европа. Не се отчайвайте, не е нужно да си стоите вкъщи през целия месец, тъй като ценовия индекс на търсачката за хотели trivago.bg проучи къде е най-изгодно и къде най-скъпо да се пътува през месеца.

 

Най-скъпият европейски град този месец според изследването е Женева, където цените за нощувка в двойна стая са поскъпнали с цели 25% и достигат рекордните 542 лв. на вечер. През март в швейцарския град се провежда едно от най-известните автомобилни изложения в Европа, което привлича посетители от цял свят. Други дестинации попадащи в списъка за пътуване на богатите и известните за месец март са Лондон със средна цена от 366 лв. на вечер, Милано (329 лв.), Венеция (321 лв.) и Париж (321 лв.).

 

Най-достъпната дестинация този месец сред 50-те изследвани европейски градове е София със 115 лв. на вечер и почти минимално увеличение от 4% спрямо февруари. Изгодни за пътуване през март са също така и другите източноевропейски столици като Варшава (123 лв.), Будапеща (133 лв.) и Букурещ (141 лв.). Ако ви се пътува по-далече, сега е моментът да посетите старата базилика в испанския град Сарагоса, тъй като средната хотелска цена в града от 125 лв. на вечер в двойна стая е една от най-ниските стойности за месеца.

 

 

 

 

Сред българските дестинации включени в проучването, най-достъпните цени за настаняване през месеца са отчетени във Велико Търново (76 лв.). Морските ни дестинации също приветстват туристите с ниски цени като Слънчев Бряг (80 лв.), Созопол (82 лв.) и Несебър (86 лв.)са сред „най-гостоприемните“ този месец. Изключение прави единствено Златни Пясъци, където въпреки понижението от 15% спрямо февруари, средната хотелска цена от 131 лв. нарежда морския курорт на първо място с най-скъпото настаняване за месеца в страната. При зимните ни курорти Боровец (125 лв.), Пампорово (111 лв.) и град Банско(110 лв.) също се наблюдават ценови спадове спрямо февруари, но средните цени все още запазват високите си стойности.

 

 

 

Допълнително информация за месечния ценови индекс и графики по градове можете да намерите тук.

 

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed