04 Май 2024

Вие сте тук

"Евениментул зилей": офертите за Румъния, България и Гърция са по-изгодни тази година

31.05.2011

България и Турция са предпочитани от румънците за "ол инклузив" пакети

Летните туристически оферти в Румъния, България и Гърция са по-изгодни от тези през 2010 г., съобщава румънският вестник "Евениментул зилей", цитиран от БТА.

Според направените до момента резервации, предпочитаните от румънците дестинации за ваканция на море са Румъния, България и Гърция, следвани от Турция и Испания според туристическия консултант Траян Бадулеску. Той отбелязва, че хотелите както в Румъния, така и в България и Гърция това лято предлагат по-ниски цени в сравнение с миналата година, а тези в Испания предлагат специални оферти за възрастни хора.

Цените и условията варират в различните страни, но за пакети "ол инклузив" са предпочитани хотелите в България и Турция, посочва изданието. В България средните тарифи започват от 200 евро за 6 нощувки за семейство при режим "ол инклузив", без да е включен транспортът. През горещите месеци на лятото цените може да достигнат и 1200 евро в петзвезден хотел, твърдят консултантите.

В Турция цените тръгват от 500-600 евро за петзвезден хотел и достигат 4000 евро, включително пътуването със самолет, за цялото семейство.
В Гърция румънците често предпочитат да се настаняват във вили на цени около 150 евро за една седмица и да се хранят в местните таверни. В елитните хотели настаняването може да превиши 2000 евро при режим "ол инклузив".

Туристите, които лятото ще отидат в румънския черноморски курорт Мамая, вече няма да плащат таксата от 3 леи (еврото се разменя за 4,12 леи), налагана на шофьорите, които преминават през курорта, след като по предложение на кмета на Констанца Раду Мазаре таксата беше премахната за тази и следващата година.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed