14 Апр. 2024

Вие сте тук

Дългосрочна стратегия за туризма ще се разработи съвместно с бранша

19.03.2013

Да бъде създадена обществена комисия от представители на туристическия бранш с подкрепата на МИЕТ, която да изработи дългосрочна стратегия за развитието на отрасъла в периода 2014 – 2020 г. Това е една от важните стъпки, за които се договориха на среща днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев и 16 представители на туристическия бранш – хотелиери, ресторантьори, туроператори, инвеститори и туристически организации.

 

Сред конкретните неотложни мерки за развитие на туристическия отрасъл е и приемането на наредбите към наскоро одобрения Закон за туризма. Акцент бе поставен върху изготвянето на нова Наредба за младежкия и детския туризъм. С представителите на сектора бе договорено също създаването на медийно звено към работната група по маркетинг и реклама към Националния съвет по туризма. Целта на тази промяна е да бъде улеснена комуникацията между бранша и потребителите на туристически услуги. По време на срещата бяха обсъдени и бъдещи инициативи в областта на популяризирането на СПА туризма у нас.

 

Предстои честването на петата годишнина от обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите, а в средата на май за първи път Поморие ще бъде домакин на конгрес на европейската СПА асоциация.

 

Туризмът е сред най-важните сектори в българската икономика, който дори и в периода на криза бележи траен ръст и създава работни места, каза министър Василев. По неговите думи трябва да се използват предимствата на страната като туристическа дестинация, за да продължаваме да привличаме туристи.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed