20 Апр. 2024

Вие сте тук

До 10 хил. глоба и затваряне за фирма, произвеждаща кашкавал-менте

02.05.2012

Фирмите, които произвеждат млечни продукти, ще бъдат задължени да отделят на различни поточни линии производството на продукти от сурово мляко и  от растителни масла и сухо мляко. Следващата седмица правителството ще приеме наредба, която ще регламентира изискванията,  съобщи днес пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов след среща на млекопроизводители с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.


Наредбата ще помогне на българските земеделци, смятат производители на мляко, участвали в срещата. Те поискаха петорно по-големи глоби за фирмите, които обявяват, че продават млечни продукти, а всъщност влагат заместители. Сега глобите варират между 1000 до 3000 лева, но се предлага да се вдигнат поне три пъти и да стигнат до 10 хиляди лева и затваряне на предприятието, уточни министърът.


Министърът призова хората да купуват истинско сирене и кашкавали. По думите му продуктите, направени от палмово масло и други растителни масла, макар и по-евтини, могат да бъдат вредни за здравето.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed