25 Апр. 2024

Вие сте тук

До година ще е готова специализирана карта на Черноморското крайбрежие

08.11.2013

До края на ноември следващата година ще е разработена и внедрена информационна система за специализираната карта на Черноморското крайбрежие. Това стана ясно по време на междинна конференция по проекта "Надграждане на съществуващи информационни системи и развитие на е-услуги от Агенцията по геодезия, картография и кадастър за по-добро административно обслужване", проведена в гр. Варна В конференцията участваха  заместник-министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов, изпълнителният директор на АКГГ инж. Валентин Йовев и кметът на гр. Варна Иван Портних.

 

Информационната система ще може да визуализира всички специализирани данни съгласно Закона за Черноморското крайбрежие, ограниченията в зона "А" и "Б", както и обектите - публична държавна и общинска собственост. Тя ще бъде съвместена и с информационната система на кадастъра и ще може да се визуализират данните от кадастралната карта, комбинирани със съответните специализирани  данни, което би позволило на държавата и общинската администрация да управляват собствените си имоти.

 

Проектът е насочен към икономически активното население в страната: собственици на недвижими имоти и правоспособни лица в областта на кадастъра и геодезията, както и бизнеса в лицето на строителни компании, агенции за недвижими имоти, инвеститори и кредитни институции. Неговата  обща стойност 2 247 945 лева, уточниха от министерството.

 

 

  

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed