26 Апр. 2024

Вие сте тук

Догодина стартира изграждането на магистрала до Слънчев бряг

25.02.2014

През лятото на 2015 година ще започне строителството на Северната обходна дъга на магистралата по посока към курортния комплекс "Слънчев бряг". Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева на среща в Бургас с представители на браншови камари и на неправителствени организации.

 

Преди да стартира строителството, предстоят процедури по отчуждаване на земята. Инвестициите ще са или от страна на държавата, или от Европейската централна банка.


Преди срещата с представители на браншовите камари жители на община Царево връчиха на Десислава Терзиева подписка с искане за спешно укрепване на бреговата ивица в Царево. Към нея те прикрепиха и снимков материал.


По-рано днес министърът връчи на кмета на Поморие официално разрешително за строеж на рибарско пристанище в Поморие. Стойността на проекта е близо 10 милиона лева, като финансирането ще е от оперативната програма "Развитие на сектор "рибарство".


В Поморие Десислава Терзиева съобщи, че до два месеца ще започне тръжна процедура за строително-монтажни работи по брегоукрепването на града. За това държавата е предвидила бюджетни средства, останалата част от парите ще бъде заем от германска банка. Стойността на цялостното брегоукрепване ще е около 8 милиона лева.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed