25 Апр. 2024

Вие сте тук

Договор за съвместни полети подписаха "България ер" и KLM

15.09.2011
Кралските холандски авиолинии KLM и "България Ер" изпълняват съвместни полети между Амстердам и София от началото на септември, съобщи изпълнителният директор на националния  превозвач Янко Георгиев. Ръководствата на двете компании подписаха договор за сътрудничество, който предвижда ежедневен полет по маршрута София - Амстердам, с връзка през летище Шипхол, Амстердам, с трансферни полети към целия свят.
Все още няма ясна статистика за натовареността на тези полети, защото сме едва средата на месеца, коментира Янко Георгиев. Според него се очаква трафикът да се увеличаи и това се дължи на уникалността на Летище Амстердам, което е един от най-големите транзитни пунктове в Европа.
Съвместните полети ще се извършват от "България Ер" със самолет Еърбъс А 319, оборудван с 12 места в бизнес класа и 132 места в икономическа класа.
Разписание на полетите предвижда ежедневно излитане от София в 7. 30 ч. и кацане в Амстердам - в 9.20 ч., местно време. Обратният полет от Амстердам е в 10.30 ч. и кацане в София - в 14.10 часа на Летищен терминал 2. При пристигането в Амстердам, пътниците ще имат възможност за трансферна връзка към една от 150 дестинации, осигурявани от KLM и нейните партньори.
Очакванията от това партньорство е да подсили съществуващите взаимоотношения между авиационната група Air France-KLM и "България Ер". Авиокомпаниите вече си партнират по договор за съвместно осъществяване на полети между София и Париж. Клиентите на Air France и KLM в България сега ще могат да се възползват от комбинираната мрежа от полети и да избират да летят в едната посока през Амстердам-Схипхол, а в другата посока през Париж - летище Шарл де Гол.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed