19 Апр. 2024

Вие сте тук

Добър старт на туристическия сезон в Гърция

26.03.2015

Гръцките туроператори отчитат добър старт за туризма тази година и смятат, че политическите и икономически процеси в страната досега не са се отразили негативно на туристическия бранш, съобщи в. "Вима".


Изнесените данни показват, че 2015-а е започнала с ръст на туристите от чужбина и по-специално от 28-те на ЕС, като най-натоварени са били летищата в Атина и Солун.


Предизборният период в Гърция и последвалите политически и икономически събития изглежда не са дали негативно отражение върху туризма. Само през януари тази година в туристическия сектор е бил отчетен излишък в размер на 11 млн. евро спрямо 5 млн. евро за същия месец на 2014 г.


През януари в Гърция са пристигнали 606 хиляди туристи, като тази цифра е с 49,9 на сто повече на годишна база в сравнение със същия месец на 2014 г.


Най-голям е притокът на туристи от 28-те на ЕС. От останалите страни извън Европейския съюз, картината е по-различна. Руските туристи са намалели с 69,3 на сто. Те са били с три хиляди по-малко, докато от САЩ те са нараснали с 55,7 на сто или с приблизително 15 хиляди.


През януари приходите от туризма в Гърция са възлезли на 170 млн. евро спрямо 156 млн. евро за същия месец на миналата година.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed