07 Окт. 2022

Вие сте тук

Дизайнерска чаша с гравиран лъв е новият символ на „Шуменско“

25.06.2015

Марката бележи ръст в пазарния си дял спрямо миналата година, по данни на ACNielsen

 

Чаша с класическа за традиционните светли бири форма, гравиран от вътрешната страна на столчето лъв (символ на непобедимия национален дух) и позлатен кант е новият символ на марка „Шуменско“. Това са само част от дизайнерските решения върху специална отливка на чаша по автентичен дизайн, създадена за пръв път в историята на марката.   

 

Любителите на марката ще могат да се сдобият с новата чаша, като участват в националната промоция, която стартира от средата на юни и ще продължи два месеца. За целта трябва да съберат 12 точки от промоционалните златисти капачки (за бутилки) или езичета (за кенове) и впоследствие да вземат своята наградата от най-удобния за тях награден център (информация за наградните центрове има на www.shumensko.bg). От Карлсберг България са приготвили 250,000 автентични чаши Шуменско, които очакват своите ценители.

 

"С дизайна на чашата, която изработихме, ние целяхме още веднъж да пресъздадем характера на марката, в който традиция, автентичност и качеството се преплитат, за да опишат любимата бира на поколения българи. Гравюрата на лъвчето придава на чашата  индивидуалност и съвременност и спомага за налагането на благородното животно като „посланик“ на марката“, коментира Теодор Несторов, бранд мениджър на „Шуменско“ в „Карлсберг България“. „Елегантното столче създава удобство за захващане и отпиване, а златният контур придава усещане за премиалност и завършеност ”, допълва той.

 

„Шуменско“ показва ръст както в пазарния си дял, така и в обем – от началото на годината до месец май, сравнено със същия период на 2014, по данни на агенция ACNielsen. Тя е сред основните двигатели, заедно с „Пиринско“ – също част от семейството на „Карлсберг България“ – на целия бирен пазар за първите пет месеца на 2015 година.

 

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar и немската пшеничена бира Erdinger. Перла в короната на Карлсберг България е сайдерът Somersby, който се произвежда и предлага в четири разновидности – ябълка, круша, къпина и нар.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed