29 Март 2024

Вие сте тук

Джумейра груп пое управлението на легендарен хотел в Истанбул

19.03.2012

         

 

Базираната в Дубай компания за луксозни хотели Джумейра  груп пое днес управлението на историческия хотел Пера Палас в Истанбул, съобщи ДПА.
        Хотелът, отворен през 1892 г., в 120-годишната си история е посрещал известни писатели и короновани глави от Европа. Наскоро хотелът бе подложен на мащабна реставрация.

        Пера Палас, който в продължение на дълги години се стопанисваше от Международната компания за спални вагони,  собственик на прочутия Ориент Експрес, бе обезсмъртен в литературата в романа на Агата Кристи "Убийство в Ориент Експрес" и в романа на Греъм Грийн "Ориент Експрес".

        На церемония в балната зала на хотела компанията Джумейра груп подписа безсрочно споразумение за управление със собственика на хотела - турската компания Демса груп.

        Според президента на Джумейра Джералд Лоулес поемането  на управлението на исторически хотел като Пера Палас е  възможност, която не е за изпускане. Това е хотел, известен на милиони хора заради връзката  му с прочути писатели и артисти, посочи Лоулес. Той каза, че  Джумейра цели да извлече полза от славата на  Пера Палас и да постигне средна заетост на хотела от най-малко  80 процента.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed