03 Май 2024

Вие сте тук

Джон Бартън влиза в Съвета на директорите на easyJet

17.04.2013

Джон Бартън ще се присъедини към Съвета на директорите на еasyJet като неизпълнителен директор от 1 май, съобщиха от авиокомпанията. Той ще поеме поста на неизпълнителен председател на компанията от Сър Майк Рейк,  който ще се оттегли от Съвета на същата дата. Джон Бартън е председател на управителния орган на британската марка за облекла Next, както и на международната застрахователна компания Catlin Group Limited.

 

От авиопревозвача изразиха задоволство от назначаването на тази длъжност на човек с толкова богат управленски и търговски опит. Той е оглавявал големи компании повече от 16 години, има стабилна финансова експертиза и познания за високо конкурентни потребителски пазари, от времето си в Next.

На 28 януари Сър Майк съобщи намерението си да се оттегли от Съвета на директорите на еasyJet, като през последните три години води компанията към успешни и печеливши резултати. еasyJet стана член на водещия борсов индекс на 100-те компании с най-висока пазарна капитализация в Лондон FTSE 100 на 18 март 2013 година.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed