26 Апр. 2024

Вие сте тук

Деца участват в майсторски кулинарен клас във Великобритания

11.06.2012

Група възпитаници на Дома "Христо Ботев" в Ново село, Видинско заминаха за участие в майсторски кулинарен курс във Франция, съобщи  БТА. Курса ще се води от проф. Майкъл Купър, който е представител на финансиращата благотворителна фондация "Феникс Инспайър".

Посещението на децата сираци има за цел да ги запознае с условията на работа в кулинарния сектор и изискванията към професията на готвача в Европейския съюз.

Обиколката на децата във Франция ще започне от гр. Перигьо, където те ще се запознаят със свои връстници, обучаващи се в колеж по готварство. Тримата млади кулинари ще посетят ферма за производство на гъши дроб и музей, посветен на прочутите френски - трюфели. Децата ще участват в подготовката на вечеря за "Панаира на игрите" в град Перигьо, който се организира всяка година.

Възпитаниците на българския дом "Христо Ботев" ще посетят и Бордо, където ще дегустират прочутото френско вино. В Монако бъдещите готвачи ще имат среща с главния готвач от прочутата верига "Феърмонт", който ще ги запознае с програмата за обучение на млади готвачи.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed