24 Апр. 2024

Вие сте тук

Деца в благотворителна Великденска инициатива за връстници с умствена изостаналост

06.04.2011


 

Великденски кръжок се провежда до края на седмицата в White Fir Resort, край Разлог

 

Благотворителна инициатива за събиране на средства за посрещане на Великденските празници в полза на дома за деца с умствена изостаналост в с. Искра (община Карнобат) стартира вчера. От понеделник децата с умствен недъг са гости на комплекс White Fir Resort, край Разлог, където заедно със свои връстници от начално базово училище „Михаил Лакат”, гр. Бургас и по инициатива на домакините от комплекса участват в специалния Великденски кръжок за изработка на сувенири и украси.

С голямо вълнение и ентусиазъм децата изрисуваха великденски яйца и ги аранжираха в симпатични кошнички. Съвместната работа създаде голяма радост на всички деца и те бързо бяха обхванати от празничната емоция. Готовите  украси в края на седмицата ще бъдат изложени за продажба на рецепцията в White Fir Resort, като организаторите разчитат на купувачи сред гостите на хотела. Два от експонатите бяха закупени още в първия ден от кръжока по време на журналистически тур в хотела. Събраните средства ще се дарят на дома за деца с умствена изостаналост в с. Искра.

Създаден през 1961 г., домът е с капацитет 43 деца на възраст между 3 и 18 г., за които се полагат 24 часови рехабилитационни, здравни, и възпитателни грижи. Двадесет от децата посещават помощно училище в гр. Карнобат, а 3 - масова детска градина в града. Повечето деца са изоставени от родителите си и тяхното семейство са персоналът и директорката Ивелина Георгиева. Именно усилията и находчивостта на г-жа Георгиева дават възможност на децата да пътуват и лагеруват в комплекси като White Fir Resort, където се чувстват чудесно и имат възможност да се социализират, както сподели самата директорка.


В White Fir Hotels (www.whitefirhotels.com) вече втора година се развиват успешно програми за детски туризъм и се предоставят условия, съобразени със специфичните нужди на децата. Двата комплекса White Fir Resort и White Fir Valley са с общ капацитет от 330 апартамента с една, две или три спални. В последните години развиват успешно туризъм не само през зимния, но и през летния период благодарение на формулата All Inclusive, като предлагат пакети с всички услуги, включени в цената: 4-разово хранене, външни и вътрешни басейни, спа центрове, грижа за деца, възможности за екскурзии в региона.

Въпреки мнението за криза в бранша, чрез иновационен подход и качествен продукт  White Fir Resort успява с нелеката задача да създаде нова дестинация в района на голф игрището край Разлог, като непрестанно обогатяват предлагането и следват нуждите на туристите, казва Ива Гацева, маркетингов и ПР консултант в комплекса.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed